Urban-Inside
De Freerun school van regio gouwestreek

Welkom bij Urban-Inside.

Urban-Inside is de Freerun aanbieder van de regio Gouwestreek. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van Freerunlessen, kinderfeestjes, workshops en alle andere activiteiten die met Freerunnen te maken hebben. Sinds 1 september 2020 hebben wij onze eigen locatie in Waddinxveen. Wil je hier lessen gaan volgen, kijk dan onder het kopje: Lessen Waddinxveen . Sinds 22 juni 2024 hebben wij ook een eigen locatie in Gouda, Wil je hier lessen volgen, kijk dan onder het kopje: Lessen Gouda. Ben je op zoek naar een andere activiteit? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Wat is Freerunnen?

Freerunnen is kort samengevat, je omgeving zo creatief mogelijk gebruiken. (freerunning en parkour is tegenwoordig hetzelfde)

Het uiteindelijke doel van een Freerun(ner/ster) is om een zelfbedachte creatie van bewegingen in een omgeving toe te passen. Hierbij worden vooral sprong, draai, zwaai(hangen aan rekstok/boomtak) rol en salto bewegingen gebruikt.

Eigenlijk is Freerunnen een combinatie van Turnen, Dans, Atletiek, Breakdance, Acrobatiek, Capoeira en vele andere sporten. Het leuke van Freerunnen is dat je er erg veel creativiteit in kwijt kan, zo heeft iedereen zijn/haar eigen style en zijn/haar favoriete dingen om te trainen. Zo houd onze trainer Jaap van erg grote en krachtige sprongen terwijl trainer Dario meer van Vloeiende bewegingen houdt.Ons Doel!

Urban-inside heeft als doel om plezier in het bewegen door jong en oud te ervaren. Door de drukte in steden is het moeilijk om op een veilige en verantwoorde manier buiten te spelen. Hierdoor leren veel kinderen niet meer om uitdagingen te vinden in hun omgeving. Urban-Inside focust zich op het aanbieden van lessen in een veilige omgeving waarin de doelgroep plezier en uitdaging heeft in het bewegen . 

In de lessen staan de volgende leerpunten centraal:

  • Veiligheid
  • Creativiteit
  • Conditie (uithoudingsvermogen, kracht, snelheid & coördinatie en lenigheid)
  • Techniek
  • Doorzettingsvermogen